NÄRKÄSTYSJUHLAT

Meidän, Kaunis Liikkeen, palveluihin kuuluu oleellisilta osin valokuvaus ja visualisointi. Pari viikkoa sitten kävin kuvaamassa Kaunis Kuva Ekstran tyyppistä pakettia.

Maanantaina roudattiin kamoja uuteen toimistoon ja loppuviikko pakerrettiin meidän nettisivujen parissa. Otin tarvittavia kuvia kummallisilla viritelmillä, välissä otettiin pientä välimatsia tekniikan kanssa ja selasin pinterestin ainakin sataviiskytä kertaa läpi. Perjantaina pakkasin kamerarepun täyteen linssejä, pattereita ja etutaskuun tietokoneen ulkoisine kovalevyineen. Toimistolta kodin kautta juna-asemalle ja seuraava stoppi Jokelan Närkästysjuhlat.

Alue oli pieni nurmipläntti metsän keskellä, reunoilla muutamat teltat ja päädystä löytyi itse esiintymislava. Ihmiset istui ympäri aluetta lösseissä piknik-meininkiin ja muutamat pyysivät ottamaan itsestään kuvia. Toisena päivänä viimeisen bändin aikana lavan edusta täyttyi ihmisistä ja piteistä, oli älyttömän hauskaa taltioida ihmisiä pitämässä hauskaa ja kaatuilemassa mutaan.

Ulkoilmakeikkoja on mukavaa kuvata varsinkin iltasella; valoa riittää tarpeeksi, jottei kameran tiettyjä arvoja tarvitse nostaa kaakkoon ja täten vältytään kohinalta. Tämän lisäksi lavan monet eriväriset valot näkyvät kauniisti ja niiden avulla saadaan luotua paljon eri ulottuvuuksia ja efektejä kuviin. Kun kyseessä oli suhteellisen pieni tapahtuma, pääsin hyvin kuvaamaan ihmisjoukon keskelle ja sain täten hieman eri näkökulmia normaaleihin photo piteistä otettuihin ruutuihin. 

3 asiaa mietittäväksi ennen kuvauskeikkaa

  • Miljöö
    Se nyt on aika oleellinen juttu – missä kuvataan. Millainen valaistus, kuinka paljon tilaa. Missä saa kuvata ja missä ei. Itse tykkään käppäillä ja tutustua miljööseen paremmin ennen kuin rupeaa kamera laulamaan, etsin hyviä kuvauspaikkoja ja katselen mistä sitä valoa tulviikaan – vai tulviiko ollenkaan. Jos kyse ei ole tapahtumasta jonka tarkka sijainti on ennalta määrätty, yhdessä mietitään sopivaa kuvauspaikka juuri sinun tarpeisiin. Ja toki lokaation tarkka osoite on hyvä olla molempien tietoisuudessa, ettei toinen päädy Helsinkiin ja toinen Rovaniemelle.
  • Mitä kuvilta haetaan
    Jos kuvaan esimerkiksi juuri edellä mainitun tyylistä musiikkitapahtumaa, kuvien tarkoitus ei luultavasti ole tarkoitus korostaa pinnalla olevia vaatetyylejä. Jos kuvataan Ariel-teemaisia synttärijuhlia, halutaanko teema tuoda oleellisesti esillä kuvissa? Kaikessa yksinkertaisuudessaan – mitä sinä haluat kertoa kuvilla, mihin tarkoitukseen ne tulevat?
  • Aika
    Kuinka kauan kuvaaja on käytössäsi? Jos kyseessä on koko päivän kestävä tapahtuma, olisi suotavaa ettei vaadi jokaikistä hetkeä kuvaamaan. Kuvaamisajankin voi paloitella, tällöin sinä saat juuri niistä tärkeimmistä hetkistä parhaat mahdolliset kuvat ja kuvaaja ei lyyhisty 15 tunnin kuvaamisen jälkeen kamera-arsenaalinsa alle.

Jeesaan juuri sinua mielelläni niin valokuvauksen kuin graafisen suunnittelunkin alueilla! Klikkaile tänne katsomaan tarkemmat tiedot palveluista. Lisäksi ottamiani ruutuja löytyy enemmän täältä!

Katso tästä esimerkki Hiusvitan visualisoinnista.

Janakkalassa 21. heinäkuuta 2016
Nea Ahtiainen