PERUUKKIPALVELUT

Peruukkipalvelumme on hyvin henkilökohtainen mahdollisuus saada palvelut lähelle asiakasta. Teen kotikäyntejä asiakkaan sovitun aikataulun mukaan Saat kauttani laadukkaat peruukit, peruukkien hoitotuotteet ja ohjeet peruukin hoitoon ja huoltoon päivittäiskäytössä. Peruukkipalvelumme on Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin palvelusetelijärjestelmässä mukana. Mikäli sinulla on Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin myöntämä palveluseteli, käy se maksuvälineenä.

Teen kotikäyntejä Hattulassa, Hausjärvellä, Hämeenlinnassa, Janakkalassa, Lopella ja Riihimäellä. Tarvittaessa koko Kanta-Hämeen Sairaanhoitopiirin alueella.

Lisätietoja:
Kun kohtaat elämäntilanteen, jossa koet peruukin tarpeen ajankohtaiseksi, voimme yhdessä ratkaista tarpeesi. Valittavanasi on peruukki laajasta mallistosta. Leikkaan ja muotoilen peruukin tarpeisiisi sekä toimitan tarvittavat peruukkitarvikkeet ja annan peruukkien hoito-ohjeet.

Toimin pääasiassa Etelä-Suomessa 80 km:n säteellä Hämeenlinnasta. Teen kotikäyntejä asiakkaan tarpeiden mukaan kotiin, sairaaloihin ja hoitokoteihin. Kun haluat henkilökohtaisen ja huomaamattoman palvelun, voit olla yhteydessä minuun. Saat minut kiinni terhi(at)kaunisliike.fi tai puhelimitse p. 050 588 1316 (jos en pysty vastaamaan, jätä soittopyyntö tekstiviestillä)

Hinnoittelu:
Peruukit ja peruukkitarvikkeet ovat hyvin eri hintaisia. Voimme sopia rajat, minkä verran voit käyttää peruukin hankintaan. Tarjoan sinulle palveluja omista lähtökohdistasi. Laadukkailla peruukkien hoitotuotteilla ja säännöllisellä huollolla peruukki säilyy pidempään uuden veroisena. Olen Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hyväksytty palvelusetelien tuottaja peruukkipalvelujen osalta.

Kotikäynneiltä perin lisäksi matkakulut 0,42 €/km + alv. (vuosi 2018)

Peruukkimateriaaleista
Nykyisin peruukkeja valmistetaan nykymuodin mukaan. Peruukkimalleja on paljon ja peruukin valinta voi olla esimerkiksi netistä tilaamalla hankalaa. Yhdestä peruukkimallista saattaa olla useita eri värivaihtoehtoja saatavilla (yksivärisestä raidoitettuun tai moniväriseen malliin) sekä malli saattaa olla suora, taipuisa tai vain latvasta kiharrettu. Peruukkien pohjaratkaisut ovat kevyitä ja pohjat läpikuultavia monofilamenttipohjia, joista iho kuultaa luonnollisen näköisesti läpi. Nauhapohjaiset peruukit, joissa ei ole monofilamenttia ovat paksumpia, mutta myöskin hieman edullisempia.

Mikäli asiakkaalla on omaa hiusta, nauhapohja peruukit ovat parempia käyttää niiden kiinnitettävyyden vuoksi. Oma hius nostaa peruukkia ja mitä paksummin omaa hiusta on, sen huonommin peruukki pysyy päässä. Yleensä asiakkaat, jotka menettävät hiuksensa hetkellisesti esimerkiksi sairauden vuoksi leikkauttavat hiuksensa kokonaan pois ennen peruukin käyttöä. Näin peruukin käyttö on mukavampaa, varmempaa ja varmistetaan peruukin sopivuus pään malliin sekä sen pysyvyys käytössä.

Peruukkeja valmistetaan sekä keinokuidusta että aidosta hiuksesta. Aitohius peruukit ovat usein materiaaliltaan aasialaista hiusta. Aasialaiset hiukset ovat ohuempaa ja taipuisampaa materiaalia ja sopivat siksi pohjoismaalaisille käyttäjille. Mallit ovat yleensä suoraa hiusta, mutta aitohius malleissa löytyy myös valmiiksi kiharrettuja (eli permanentattuja) malleja. Eurooppalainen hius on kalliimpaa hiusta ja sitä on saatavissa tarpeen mukaan. Kiinalainen aitohius on paksumpaa ja piikkisuoraa. Mittatilaus peruukkiin voidaan valita materiaali näistä edellä mainituista vaihtoehdoista. Aitohius peruukin pesu ja huolto ovat vaativampia kuin keinokuidusta valmistetun peruukin. Aitohius peruukki menee helpommin takkuun.  Pesun jälkeen aitohius peruukki on selvitettävä huolellisesti, mutta varoen ettei kuitenkaan hius irtoa pohjamateriaalista. Aitohius peruukkia voit käsitellä suoristusraudoilla tai lämpökihartimella aivan kuten luonnollista hiustakin. Aitohius on kestävämpää kuin kuituhius.

Keinokuidusta valmistetut peruukit ovat ohuita ja niistä voi valita täysin suoraa tai oman taipuisuuden mukaista laatua sekä kiharrettuja. Keinokuidusta valmistetussa peruukissa väri säilyy pesusta toiseen ja kuivuessaan malli palautuu muotoonsa. Keinokuituperuukkien hoito on yksinkertaisempaa ja hiusten laittamiseen ei tarvitse käyttää aikaa niin paljoa. Keinokuidusta valmistetun peruukin hiuksia ei saa kammata märkänä eikä niitä saa käsitellä lämpökihartimella tai suoristusraudoilla

Peruukkiterveisin,
Terhi Päivärinta
peruukkiasiantuntija
p. 050 588 1316
terhi(at)kaunisliike.fi